Borlap

A borkedvelő vendégeinket több borászház ajánlatával is várjuk. Borlapunkat egy sommelier segítségével állítottuk össze, nagy gondot fordítva arra, hogy minden vendégünknek ízlését elnyerjük.

Betekintést nyerhetnek a Mór vidék kiváló minőségű Maurusborok világába. Borlapunkon 6 fajta, fehér Maurus borral találkozhatunk. Elsőként megismerkedhetnek a Maurus Ezerjó borral, mely egy karakteres és sokszínű bor. Kóstoláskor életteli, utóízekben gazdag, s egyszerre több ízvilág is érvényesül. Az óvatos kézi szüretelés, a gondos bánásmód meghozta várt gyümölcsét, illata és íze a nevét tükrözi.



Az Egri borvidékre is elkalandozhat a L'art Hotel és az Egri Korona Borház segítségével. A Debrői Hárslevelű Egribor egy minőségi, édes fehérbor, mely a legnagyobb élvezetet desszertek vagy gyümölcsök fogyasztása után nyújtja. Mivel aszúsodásra hajlamos szőlőből készült ezért az édes íz és a selymes hatás egyszerre érvényesül.



A hazai borászatok termékeit is szívesen kínáljuk Önöknek. Térségünk kiváló minőségű borászatokkal rendelkezik, mint például a Nachbil borpince, mely Szatmár megyében Krasznabéltek településen található. A vörös Trio bora a pincészetnek, a régió borkultúráját tükrözi legjobban. Ez a száraz bor rubinvörös színével és gyümölcsös aromájával a hölgyek és urak szívébe egyaránt belopja magát.



A régiónk határát túllépve a kiváló Recaş pincészet Recaş borvidék Sole Barrique nevezetű borát is megtalálják borlapunkon. Ennek különlegessége már a nevében is tükröződik, a „Sole” szó melynek jelentése: a teljes értékű élet esszenciája a napsütés. Maga a bor különlegessége, hogy királyleányka szőlőből készült, ami Erdélyben egy őshonos szőlőfajta. Már mézsárga színében és barrique hordótól kapott aromájában, a napsütés minden árnyalatával a nyugodtságot, a jókedvet és a harmóniát árasztja magából.



Díjnyertes borokkal is megismerkedhetünk hazánk kiváló borai közül. A Domeniul Coroanei Segarcea pincészet, az ország déli régiójából a Prestige Pinot Noir bora kétszer is ezüstérmes helyezést ért el. 2012-ben Hong Kongban a 2010-es szüretelés „China Wine Awards” és 2011-ben Brüsszelben a 2009-es szüretelés „Concours Mondial de Bruxelles” versenyeken. A pinot noir a kék szőlők királynője, mivel egy nagyon igényes szőlőfajta, így jó bort készíteni belőle igencsak nagy kihívás, azonban ha ez sikerül a lágy és érzékeny szőlőből kiváló bor készül. A jellegzetes Pinot Noir ízhatás versenyeken is meghozta kellő gyümölcsét e bornak. Borlapunk gyöngyszeme a Vinarte Prince Matei nevezetű Merlot bora, Dealul Mare-Zoreşti régióbol, a Villa Zorilor-Vinarte pincészetből. A száraz borok hercegének is nevezhetnénk mivel a fűszeres, enyhén fekete borsra hasonlító aromájának köszönhetően minden szempontból megérdemli ezt a címet.



Végül de nem utolsó sorban Maros megye dimbes-dombos vidékéről származó Lilliac rozé borral is találkozhatunk. Az erdei gyümölcs és az egzotikus fűszerek kombinációja tökéletes választás egy forró nyári napon.



A következő pincészetek és régiók borait is szívesen kínáljuk Önöknek: Starmina-Vinarte pincészet a Mehedinţi-Starmina régióból, Frey pincészet a Tokaj borvidékről, Prinţul Ştirbei a Drăgăşani régióból és a Davino borház a Dealul Mare régióból.



Reméljük borlapunk rövid bemutatója elnyerte tetszésüket és felkeltette érdeklődésüket, hogy gondosan válogatott borainkat megkóstolják.



BORGALÉRIA